EKO ZŁOTNA w TVP
W dniu 15 kwietnia br. Eko Złotna gościła w programie Agrobiznes emitowanym przez TVP 1. Dziękujemy Pani redaktor Annie Katner z zaproszenie do programu i odwiedziny w naszym gospodarstwie. Zapraszamy do obejrzenia: https://agrobiznes.tvp.pl/76627383/15042024-1235
Laur „Najlepszym z Najlepszych”
14 marca podczas XXI Gali, która odbyła się w Olsztynie w Auli im. Anny Wasilewskiej Bohdan Stankiewicz w imieniu Eko Złotna odebrał z rąk Marcin Kuchciński – Marszałek Woj. Warmińsko-Mazurskiego prestiżową nagrodę – Laur „Najlepszym z Najlepszych”. Dziękujemy za to wyróżnienie. Jest to zasługa wielu naszych Przyjaciół, którzy utwierdzają nas w naszych wyborach i działaniach. […]
Życzenia świąteczne
Z okazji zbliżających się Świąt Bożego Narodzenia życzymy pokoju serca, radości, miłości której źródłem jest nowo narodzone Dzieciątko Jezus. Życzymy, aby w nowym roku 2025 w żadnej rodzinie nie zabrakło ciepła, miłości i chleba.
„Chleb jest zdrowy” – ostatnie warsztaty
Dzisiaj w Eko Złotna ostatni z cyklu warsztatów „Chleb to zdrowie” podczas których Młynarz Z Mazur uczył wypieku chleba żytniego i orkiszowego z ekologicznych mąk razowych, a także bułek orkiszowych. Uczestnikami dzisiejszych warsztatów byli pracownicy Warmińsko-Mazurski Ośrodek Doradztwa Rolniczego z siedzibą w Olsztynie. Łącznie w tym tygodniu w warsztatach wzięło udział 25 osób. Całodniowe zajęcia […]
Laur Agrobiznesu
W dniu 26.11.2024 r podczas II Gali Agrobiznesu organizowanej przez Marszałka Województwa Warmińsko-Mazurskiego Eko Złotna otrzymało z rąk Pana Marszałka Marcina Kuchcińskiego i Pani Wicemarszałek Sylwii Jaskulskiej prestiżowy Laur Agrobiznesu w kategorii Przetwórca Roku za nasze ekologiczne mąki razowe z przemiału zbóż pradawnych. Dziękujemy wszystkim, którzy przyczynili się do tego sukcesu.
Sałatka z kaszą gryczaną, pomarańczą i szpinakiem
Składniki: • 1/2 szklanki ugotowanej kaszy gryczanej niepalonej (około 100 g kaszy przed ugotowaniem) • Sok z 1/2 pomarańczy • 1/2 obranej i pokrojonej w kostkę pomarańczy • Garść świeżego szpinaku • 2 łyżki posiekanych migdałów • 1 łyżka posiekanej mięty lub kolendry • 2 łyżki oliwy tłoczonej na zimno • Pół łyżeczki miodu (do […]
Dobre praktyki w gospodarstwach ekologicznych
Część o gospodarstwie Eko Złotna zaczyna się od 27 minuty 40 sekundy, zapraszamy do obejrzenia.
Rolnictwo ekologiczne – szansa dla rolników i konsumentów
Zapraszamy do obejrzenia panelu ekologicznego, w którym brała udział Eko Złotna. Panel rozpoczyna się w 3 godzinie 47 minucie. https://www.youtube.com/live/_wk7xDkuxTM?si=MDhcbks5U0SYoR0P&t=13619
Eko Złotna lauretem konkursu na ekologicznego przetwórcę roku
W III edycji konkursu „Najlepszy przetwórca ekologiczny” organizowanego przez Centrum Doradzctwa Rolniczego w Brwinowie oddział w Radomiu pod patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi „Eko Złotna” zajęła 1. miejsce w etapie wojewódzkim, a 2. w ogólnopolskim.Dziękujemy wszystkim, którzy przyczynili się do tej nagrody.
Dni Polskiej Ekologii
Jak zwykle wydarzeń dużo, tym razem gościmy w Warszawie i zapraszamy Was serdecznie!
Dożynki w Olsztynku
Podczas uroczystości dożynkowych w Olsztynku 15 września Marszałek Województwa Warmińsko-Mazurskiego Pan Marcin Kuchciński wręczył zasłużonym dla rolnictwa odznaczenia nadane przez Ministra Rolnictwa I Rozwoju Wsi Pana Czesława Siekierskiego. Jednym z odznaczonych został właściciel gospodarstwa Eko Złotna – Bohdan Stankiewicz . Na scenie wśród nagrodzonych obok Bohdana znalazł się również jego nauczyciel akademicki prof. Arkadiusz Stępień. […]